Föda med hypnos

Lena Fransson   Leg Barnmorska   

         Leg Psykoterapeut

Välkommen att boka tid för individuell förlossningsförberedelse med klinisk hypnos någon gång efter graviditetsvecka 28. Det går bra att komma både som par och enskilt.

 

Centrala delar i förberedelsen är: Avslappning, andning, visualisering och fokusering.

 

Tillfälle 1  60 min: Samtal, förlossningsförberedelse och introduktion hypnos.

 

Tillfälle 2: 50 min: Förlossningsförberedelse, hypnosbehandling, inspelning

 självhypnos

 

Tillfälle 3: 50 min: Förlossningsförberedelse, hypnosbehandling, inspelning av  självhypnos, samtal

 

 

Uppföljning efter förlossning enligt överenskommelse.

 

 

 

Hypnobirthing/förlossningsförberedelse med klinisk hypnos

 

Hypnobirthing är ett enkelt sätt att stödja kroppens eget arbete under födelsen. Genom mental förberedelse, andning, avslappning och fokusering på trygga inre målbilder är det lättare att släppa tankarna och låta livmodern göra sitt jobb under värkarbetet. Hypnos är en mångtusenårig kunskap om hur sinnet och kroppen påverkar varandra. All hypnos är självhypnos, det betyder att du har full kontroll och bestämmer när du vill gå in i och ut ur hypnos.

 

Hypnobirthing kommer ursprungligen från USA där den grundades av Marie Mongan 1989 och senare i England av Kathrine Graves. I dessa länder är hypnobirhing etablierat som en metod för förlossningsförberedelse och som förberedelse inför föräldraskapet. I Sverige finns hypnobirthingkurser och forskning inom området pågår. Även förhållningssätt från kognitiv beteendeterapi, KBT används inom hypnobirhing.

 

Förlossningförberedelse med klinisk hypnos/självhypnos är ett bra verktyg för att hantera smärta och stärka självförtroendet inför födelsen. Det är ett komplement vid förlossningen oavsett om annan smärtlindring används eller inte. Det hjälper dig att hantera födelseförloppets olika skeden och att klara av ändrade förutsättningar och behålla lugnet och tryggheten. Det fina är att ni som par och du själv kan träna och förbereda dig med avslappning och mental träning. Det är stärkande både under graviditeten, vid födelsen och efteråt.

 

Som barnmorska och psykoterapeut ser jag möjligheterna till en unik och "skräddarsydd förberedelse" både för dig som önskar en "naturlig födelse" eller för dig som känner oro och rädsla inför födelsen men kort och gott inför vilken förlossning som helst. Av mig som behandlare får du en guidad avslappning/hypnosbehandling utifrån dina specifika behov och så får du lära dig hjälpsamma andnings- och avslappningstekniker samt fokusering och visualisering (inre bilders hjälp och betydelse). Du får lära dig självhypnos och sedan öva på det hemma. Den egna träningen har stor betydelse för resultatet.

 

© Lena Fransson 2019

0730 22 46 25

 

 

 

lena@medhypnos.se

Lena Fransson

S:t Larsgatan 25A

582 25 Linköping